GSM 0475 671 316

kineosteo2@gmail.com

Bart Vandenbossche

In 2003 studeerde ik af als kinesitherapeut aan deArteveldehogeschool in Gent.  Meteen erna ben ik gestart in de groepspraktijk “kinepraktijk Bellevue” in Kessel-Lo. Daar deed ik mijn eerste werkervaring op.

Bovenop de algemeen gekende kinebehandelingen, bekwaamde ik me er in de specialisatie van de praktijk, namelijk de behandeling van hyperventilatie.

In die beginjaren volgde ik ook de cursus manuele therapie aan de VWMT en leerde ik hoe vertigo/duizeligheidsproblemen te verhelpen.

Vanaf 2007 begon ik Kessel-Lo te combineren met een eigen praktijk in Machelen thuis.  Een eigen praktijk thuis was altijd al mijn droom geweest… Na die doorstart wilde ik mijn arsenaal aan behandelingsmogelijkheden verder uitbreiden en volgde daarom de cursus Mulligan Therapy.

Omdat het aantal afspraken in Machelen in stijgende lijn ging, stopte ik in september 2013 na tien fijne jaren in Kessel-Lo, om voltijds in Machelen te kunnen werken.  Ondertussen hadden Heidi en ik de opportuniteit om in Machelen samen een eigen groepspraktijk te starten en sinds maart 2012 vormen wij beide KineOsteo.  Allebei zijn we overtuigd van de mooie wisselwerking tussen osteopathie en kinesitherapie, die elkaar heel goed kunnen aanvullen.  We merken dat die aanpak een meerwaarde geeft in de behandeling van onze patiënten.  Om scherp te blijven, blijven we ook bijscholen, want elke patiënt is anders en niet iedereen is geholpen met dezelfde therapie, waardoor je als therapeut je behandelingswijzen liefst zo ruim mogelijk tracht te maken.


0478 39 10 59

heidi@kineosteo.be

Heidi

Ik groeide op in Machelen en woon er nog steeds met mijn man en 2 zonen.

Ik studeerde af in 1996 aan de Vrije Universiteit Brussel als Licentiate in de Motorische Revalidatie en Kinesitherapie. Na mijn opleiding kreeg ik de kans om een jaar in het Zwitserse Basel te gaan werken. Na verloop van tijd kwam ik echter tot de conclusie dat er toch heel wat dingen waren die ik met de klassieke kinesitherapie niet kon verhelpen.

Daarom startte ik dan in 1997 ook met een opleiding Osteopathie aan het College Sutherland in Antwerpen. In 2008 behaalde ik  mijn diploma en werd ik Diplomated Osteopath (DO). Ondertussen was mijn eerste zoon al geboren en had ik mijn handen meer dan vol met de combinatie van studie-werk en gezin.

Door de zeer goede samenwerking met mijn collega Bart Vandenbossche hadden we besloten om in maart 2012 een duopraktijk op te starten.

Bart houdt zich op het adres van de praktijk voornamelijk bezig met de kinesitherapie- afdeling terwijl ik de osteopathiebehandelingen op mij neem. Ook de praktijk bij mij thuis bestaat nog steeds. Door het behouden van beide praktijkadressen kan ik mijn vrije tijd toch nog besteden aan mijn gezin.

Door het volgen van bijscholingen probeer ik zo goed mogelijk de kwaliteit van de behandelingen hoog te houden. Ik specialiseerde mij ook in het behandelen van kinderen. Hiervoor volgde ik een 2-jarige opleiding in Nederland.  Elk kind vraagt immers zijn eigen unieke benadering afhankelijk van de levensfase van het kind.


0476 61 08 06

wouter@kineosteo.be

Wouter

Ik studeerde in 2015 af als Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de KULeuven met als afstudeerrichting sportkinesitherapie. Sinds het najaar van 2015 vervoeg ik KineOsteo als sportkinesitherapeut maar dit wil niet zeggen dat ik me enkel tot deze doelgroep zal beperken. In principe kan je bij mij terecht voor allerhande orthopedische of musculoskeletale letsels maar ook voor algemene kinesitherapie (cardiovasculaire en neurologische aandoeningen, lymfedrainage e.d.).

Sport is een van mijn grootste interesses. Gedurende mijn opleiding kreeg ik de kans om stage te lopen bij eersteklasser Waasland-Beveren. Sindsdien sta ik in voor de eerstelijnszorg van de spelerskern van KFC Perk. Toch koester ik een nog grotere liefde voor de fiets. Daarom heb ik ervoor gekozen de Pro-Continentale wielerploeg Wanty-Groupe Gobert af en toe bij te staan als kinesitherapeut. Mijn taak bij deze ploeg is om ervoor te zorgen dat alle renners gedurende meerdaagse wedstrijden tot de laatste rit optimaal en pijnvrij kunnen presteren.

Verder vul ik mijn kennis aan met een vierjarige opleiding Osteopathie aan de International Academy of Osteopathy te Antwerpen.